Halmy-udvarház

A projekt rövid bemutatása

Az ingatlanokkal kapcsolatos törvényi változások hatására egyre fontosabb hogy ingatlanvásárlásainkat hosszabb távon tudjuk megtervezni: a megszerzett ingatlan a család változó igényeit folyamatosan ki tudja szolgálni. Mi éppen azoknak az érdeklődőknek ajánljuk Cegléd központjához közel épülő lakásainkat, akik hosszú távon gondolkodnak, igénylik az igényesebb környezetkialakítást és a független életet.

A társasház a nagy múltú Halmy-ház telkén helyezkedik el. A régi Ceglédi térképeken még látható, hogy a terület a városba beágyazott szőlőültetvény volt. A gazda, Halmy Géza az itt és más Cegléd környéki ültetvényén termelt borával méltán vált országos hírű borásszá. A múlt század második felében valamennyi fontos színész, politikus és más közéleti szereplő megfordult e ház falai között. Virágkorában a ház pincéje és borháza rendszeres összejöveteleknek adott helyet.

Ennek a közéleti szerepnek is köszönhető, hogy a háznak történelmi vonatkozása is van, amiről emléktábla is árulkodik a falon. A Bajcsy-Zsilinszky társaság ebben a házban tartotta üléseit. Innen a tér elnevezése is, amin a ház áll. Maga a névadó is többször vendégeskedett itt.

Az épület homlokzata utcaképi jelentőségű, szerepel Cegléd helytörténeti írásiban. Az épület és a helységek kialakítása során törekszünk az eredeti reprezentatív kiképzés, polgári hangulat megőrzésére. A főépületben 2 új lakás kerül elrendezésre, összesen 190 m2-en. Az emeleti rész (tetőtér) teljesen újjáépített.

Az 1241 m2-es udvar régen nem csak a birtokközpont funkcióit töltötte be, hanem a ház asszonya egy valóságos „mini arborétumot” rendezett be, több száz rózsafajjal, sziklakerttel. Ezeket a hagyományokat folytatva törekszünk lakásonkénti pihenőkertek kialakítására. A telek nyugati oldalán 4 db hasonló tetőtérbeépítéses lakás épül, egyenként kb. 80 m2 hasznos alapterülettel. A feltüntetett alaprajzi elrendezések ajánlatok, természetesen vevőink ésszerűen kivitelezhető ötleteit, kéréseit figyelembe véve áttervezhetőek. Ezek a lakás- és kertméretek már lehetővé teszik a hosszú távú használathoz szükséges változtatási képességet, de nem teszik a tulajdonosokat házuk, kertjük rabszolgáivá. A tervezés során a kis fenntartási költségeket, az adómentességet is figyelembe vettük.

A helyi építési hagyományokhoz igazodó kapuzat mögött 2 db, 13 m2-es garázs és saját parkoló teremti meg a lehetőséget a biztonságos autótárolásra.

A társasház helye: Cegléd, 2700 Bajcsy-Zsilinszky tér 2.

Beruházó: Porta Hungária Ingatlanberuházó Kft.

Kivitelező: A kivitelezés egy részét fővállalkozóként a beruházó hajtja végre. Bizonyos tevékenységekhez kipróbált, leigazolt referenciákkal rendelkező, állandó alvállalkozókat vesz igénybe.